De Amsterdamsche zeepfabriek

 

De Amsterdamsche zeepfabriek ontving van Dichter bij Huis een bijdrage voor het opzetten van een pilot als zelfstandige sociale onderneming. Het bedrijf maakt zes verschillende zepen van biologische oliën en vetten en biedt dagbestedingsplaatsen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

 

De Amsterdamsche Zeepfabriek produceert op ambachtelijke wijze zepen met natuurlijke ingrediënten volgens een eigen, origineel recept. De onderneming baseert zich op de rijke, Amsterdamse zeeptraditie door in alle recepten hennepzaadolie te gebruiken. De Amsterdamse zeepziederij stond op haar hoogtepunt in de 17e en de eerste helft  van de 18e eeuw maar raakte daarna in verval.

 

De Amsterdamsche Zeepfabriek biedt dagbestedingsplaatsen aan mensen met een psychiatrische stoornis, verstandelijke beperking, lichamelijke beperking, verslavingsproblemen een burn-out en dak- of thuislozen. ‘We nemen iemand aan voor een periode van zes maanden. De werknemer werkt bij ons met behoud van uitkering en krijgt een onkostenvergoeding. Bij elke medewerker zoeken we werkzaamheden die passen bij zijn/haar vaardigheden en talenten,’ zegt initiatiefneemster Renske Gras.

 

Meer informatie: Website De Amsterdamsche Zeepfabriek