Leren en werken in de BOSS Kitchen

 

Het klimpark in het Amsterdamse Bos is één van de vier locaties van Fun Forest waar jong en oud actief deel uitmaken van de natuur. Net als in Rotterdam heeft Fun Forest in Amsterdam een horeca gelegenheid en leeromgeving voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dichter bij Huis betaalde mee aan de verbouwing van deze “BOSS Kitchen.”

 

In de klimparken van Fun Forest in Amsterdam, Almere, Rotterdam en Venlo heeft ongeveer tien procent van het personeel een bijzonder verhaal. De één is autistisch, de ander had ‘veel gedoe’ in het verleden en weer een ander heeft door omstandigheden zijn of haar school niet afgemaakt. Via de BOSS Kitchen kunnen nog meer mensen bij Fun Forest leren en werken. In Amsterdam investeert de organisatie in een kok-praktijkopleider om jongeren - o.a. Wajongers en jongeren die moeilijk een stageplaats vinden - te laten groeien.  Vanaf de start in 2007 bood Fun Forest al meer dan 150 stageplaatsen in en rond de klimparken.

 

Via de Foundation draagt Fun Forest bij aan mens en natuur overal ter wereld. Honderden mensen die zich inzetten voor de maatschappij en wereld, krijgen jaarlijks een gratis klimkaart. Eind 2015 plantte Fun Forest 7.500 bomen in Costa Rica en Afrika met het Save & Plant a Tree project.

 

www.funforest.nl

www.funforest.org