Oma's soep

 

Een recept tegen eenzaamheid en voedselverspilling. Ouderen en jonge vrijwilligers maken en eten samen heerlijke verse soepen van overgebleven groenten. Oma’s soep organiseert kook- en eetbijeenkomsten in buurthuizen in Amsterdam. Met de bijdrage van Dichter bij Huis kon Oma’s soep uitbreiden en veel meer ouderen bereiken.

 

Met Oma’s Soep komen jonge vrijwilligers en ouderen bij elkaar door heel Amsterdam om gezamenlijk verse soepen te maken. Na een gezellige ochtend koken, eten ze gezamenlijk soep. Veel ouderen hebben hun eigen recept dat ze graag met jongere generaties delen. Oma's Soep is een effectief recept tegen eenzaamheid. De ingrediënten komen van restanten van Marqt-supermarkten en groenteboeren die anders weggegooid zouden worden.

 

Eenzaamheid

Oprichter Max Kranendijk merkte dat zijn oma zich soms eenzaam voelde en haar liefhebberij om soep te maken graag met anderen wilde delen. Mede-oprichter Robert zag bij zijn studie geneeskunde ook regelmatig eenzaamheid bij ouderen. De twee jeugdvrienden hebben in de kroeg bedacht om ouderen samen te brengen en Oma’s Soep te beginnen.

 

De kookdagen van Oma’s soep worden volledig gefinancierd door de stichting. Deelname aan de kookdagen zijn gratis voor zowel voor jong als oud.  Om kostendekkend te zijn maakt Oma's Soep met de ouderen extra soepen en verkoopt deze aan restaurants, cafés, bedrijven, supermarkt Marqt en particulieren. Oma’s soep streeft ernaar om binnen enkele jaren volledig op eigen benen te kunnen staan. Oma’s Soep B.V. verkoopt de soep aan derden. Wanneer de B.V. winstgevend wordt, zal deze winst worden gebruikt om Stichting Oma’s Soep te financieren en de sociale impact te vergroten.

 

www.omassoep.nl

https://www.facebook.com/omasoep/