Verhalen over immigratie

 

Rederij Lampedusa laat zijn gasten genieten van de Amsterdamse grachten en biedt tegelijkertijd bijzondere verhalen over immigratie. Dichter bij Huis gaf een bijdrage voor het opknappen van een derde boot voor de rederij.

 

Vluchtelingen met en zonder status treden op als bemanning en gidsen op de boten van rederij Lampedusa. De initiatiefnemers willen graag een derde boot, de Gamela, toevoegen aan de vloot. Daarmee kan Lampedusa de activiteiten van de rederijk vergroten, financieel op eigen benen staan en meer vluchtelingen als bemanning en gids werkervaring laten opdoen.

 

Integratie
‘De verhalen van deze mensen maken het immigratievraagstuk heel tastbaar voor gasten die meevaren’, zegt Hans Huijsmans, secretaris van Dichter bij Huis. ‘De activiteiten van rederij Lampedusa dragen bij aan de integratie van vluchtelingen en vergroten hun kansen op de arbeidsmarkt’.

 

282 passagiers
De rederij bestaat uit een vloot van Noord-Afrikaanse boten waarmee vluchtelingen de overtocht naar Lampedusa, Europa hebben gemaakt. De boten zijn bij hoge uitzondering geschonken door de Italiaanse autoriteiten en naar Amsterdam verscheept. Één van beide boten, genaamd Meneer Vrijdag, vertrok op 25 juli 2013 vanuit Egypte in de richting van Lampedusa. Een dag later werd de boot opgepikt door de Italiaanse kustwacht, met 282 passagiers aan boord.

 

www.rederijlampedusa.nl